Bilgisayar Mühendisi Kimdir?

Bilgisayar Mühendisi

Mühendislik dalları arasında yer alan ve en popüler meslekler arasında gösterilen bilgisayar mühendisliği, iş yelpazesi bakımından geniş bir alanı kapsar. Bilgisayar mühendisliği, toplumda sanılan gibi bilgisayar tamirciliği değildir. Bir sistemin tasarlanması, planlanması ve uygulanması sürecinde etkin rol oynayan bilgisayar mühendisleri, yazılım alanında belli bir bilgi birikimine sahip olan ve bunu uygulayabilen kişilerdir.

Bilgisayar mühendisi, genel olarak programlama, algoritma ve yazılım alanları ile ilgilenir. Bilgisayar mühendisi, bilgisayar sistemlerinin tasarımı, geliştirilmesi ve sistemlerin kullanılması ile ilgilenen kişidir. Sistem denildiğinde akla sadece günlük kullanılan bilgisayar sistemleri gelmemelidir. Tüm teknolojik sistemler bu kavramın içerisine girmektedir. Bilgisayar mühendisliği için Çiğli iş ilanları kısmına göz atabilir, detaylı incelemelerde bulunabilirsiniz.

Bilgisayar mühendisleri, üniversitelerin 4 yıllık Bilgisayar mühendisliği bölümünden mezun olurlar ve sonrasında yetkin oldukları alanlara yönelik işlerde çalışmaya başlarlar. Ülkemizde birçok üniversitede bilgisayar mühendisliği bölümü bulunmaktadır. Alınan eğitimin haricinde ek olarak programlama dilleri bilmek bilgisayar mühendislerine avantaj sağlar. Maaş bakımından birçok mesleğe göre yüksek ücretlerin görüldüğü bu iş alanında, nerede çalışıldığına bağlı olarak alınan ücretler değişkenlik gösterir. Tecrübeli ve bir firmada bilgisayar mühendisi olarak çalışan biri yaklaşık olarak 3.000 TL ile 20.000 TL arasında değişen maaş alabilir.

Bilgisayar Mühendisi Çalışma Alanları?

Bilgisayar mühendislerinin çalışma alanları geniş bir yelpazeden oluşur. Teknolojiye olan gereksinimin ve bilgisayar kullanımının hızla arttığı günümüzde bilgisayar mühendisleri; yazılım alanında faaliyet gösteren firmalarda, özel kuruluşlarda, üniversitelerde, bankalarda, bilgisayar donanımı ve yazılımına yönelik faaliyet gösteren kuruluşlarda çalışabilirler.

Bilgisayar mühendisleri yazılım başta olmak üzere, veri tabanı yöneticiliği, bilgi güvenliği uzmanlığı, sistem mühendisliği ve donanım tasarlanması alanlarında çalışabilirler. Bunların haricinde bilgisayar mühendisliği bölümünden mezun olan kişiler kendi işlerini kurabilirler.

Bu anlamada yazılım, mobil uygulamalar ve güvenlik alanlarında birçok iş fırsatı bulunmaktadır. Siz de iş fırsatları ve detaylar için Çiğli iş ilanları kısmına göz atabilir, istediğiniz işi kolay bir şekilde aratabilirsiniz. Bilgisayar mühendisi olmak isteyen kişilerin sayı ve sembollerle akıl yürütme becerisinin, mantık yürütme ve tasarım yeteneğinin olması gerekir.