Çağrı Merkezi Eğitimi Nasıl Verilir?

Çağrı Merkezi Eğitimi Nasıl Verilir?

1960’lı seneler ardından sektöre giren çağrı merkezleri, tüketicilerin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik hizmet vermektedir. İçerisinde birçok personel mevcut olup, çağrı merkezi eğitim süreci ardından göreve başlamaktadır.

Zira işe başladığı kurumun ilgili konulardaki politikasını bilmesi, hangi durumda ne yapılacağının farkında olması gerekir. Sistemi hızlı bir şekilde kullanarak mümkün olduğunca fazla sayıda tüketiciye ulaşması aranır.

Ancak bu eğitim tek bir aşamadan meydana gelmez. Zira çağrı sektörü oldukça hareketli olduğu için zaman zaman personelin bilgisini ölçmek için testler yapılabilir ve farklı türlerde eğitime sokulabilir. Bu eğitimler genellikle firmada verilmekle beraber, pandemi süreci sebebiyle internet üzerinden de gerçekleştirilebilmektedir.

Çağrı Merkezi Eğitim Süreci Nasıldır?

Çağrı merkezleri temel olarak dört temel unsura sahiptir. Bunlar insan kaynağı, teknoloji, işleyiş süreci ve stratejidir. Kursu alan kişiler, dört temel unsur üzerine bilgilendirilir. Bu sektörde esas olan insan olduğu için,

  1. Seçme ve yerleştirme
  2. Eğitim
  3. Kariyer yönetimi
  4. Çalışan memnuniyeti

Büyük bir önem taşımaktadır. Eğitim süreci başladığında, ilk olarak sektör ve iş üzerine temel kavramlar verilir. Her çağrı merkezi farklı konuda hizmet verdiği için, kavramlar da birbirine göre değişmektedir. Ancak tüm eğitimin genel başlıkları şu şekildedir;

  1. Müşteri Esaslı Hizmet
  2. İletişim İlke ve Standartları
  3. Çağrı Merkezi Üzerine Bilinmesi Gereken Esas Yaklaşımlar
  4. Müşteri Tipleri ve Davranış Biçimleri

Bununla beraber süreç esnasında simülasyonlar da gerçekleştirilir. Böylece konuların ne kadar kavrandığı anlaşılır. Kişilere eğitimsel çağrılar da uygulanarak, bu süreç iyileştirilmektedir.

Çağrı Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Çağrı merkezlerinde çalışmak isteyenlerin, çağrı aldığı esnada dikkat etmesi gerekenler bulunur. Çağrı merkezi eğitim konuları içerisinde bunlara değinilmekle beraber, genel hatlarıyla şu şekildedir;

  1. Müşteriler karşı kibar, nazik olunmalıdır.
  2. Tüketici bilgileri gizli olmalıdır.
  3. Çağrı sonlandırılırken iyi temenniler yapılmalıdır.
  4. Temsilci kendisi hakkında bilgi vermemelidir.
  5. Konu harici konuşmalar gerçekleştirilmemelidir.
  6. Temsilci konuşma şekline dikkat etmelidir.
  7. Tüketiciye aşırı ısrar yapılmamalıdır.
  8. Müşteri memnuniyeti esas olmalıdır.

Ayrıca müşteri temsilciler, eğitim esnasında kendisine bahsedilen konuları da hiçbir zaman unutmamalıdır. Müşteri memnuniyetini sağlamak için ismi tekrar sorulmamalı ve anında ezberlenmelidir. Detaylı bilgi için https://www.ideakurumsal.com/services-cat/egitim-danismanligi/  sayfasını ziyaret edebilirsiniz.