İstifa Dilekçesi Nedir, Nasıl Yazılır?

İstifa Dilekçesi Nedir, Nasıl Yazılır?

Uzun bir süredir çalıştığınız işten ayrılmaya karar verdiyseniz bu durumu istifa dilekçesi ile işyerinize bildirmeniz gerekiyor. İstifa dilekçesi nedir? nasıl hazırlanır konusunda bir bilginiz yoksa bu yazımız içerisinde detaylı bir şekilde bu konular hakkında bilgi sahibi olacaksınız. İstifa mektubu, tahmin ettiğinizden daha kısa ve basit bir şekilde hazırlanmalıdır. İçerisinde işe başladığınız tarih, çalıştığınız pozisyonun adı, istifa ettiğiniz tarih gibi sade detaylar yer almalıdır. Bazı işletmeler istifa edecek çalışanlarından bir haklı gerekçe ya da neden göstermelerini isterler. Eğer haklı bir neden ya da gerekçeniz varsa bunu istifa dilekçesinde belirtebilirsiniz. İstifa dilekçesi nasıl yazılır? Konusunda bilinmesi gereken diğer hususlar ise;

İstifa Dilekçesi Nasıl Hazırlanır?

İstifa dilekçesi çalıştığınız şirketteki insan kaynakları departmanına hitaben hazırlanmalıdır. Eğer çalıştığınız kurumda bu departman yoksa Genel Müdürlüğe hitap ederek dilekçenizi yazmaya başlayabilirsiniz. İşten çıkma nedeniniz belki de çok ağır ya da kötü olabilir. Ancak; istifa dilekçesinde ve sözlü olarak yapacağınız görüşmelerde kullanacağınız dile oldukça dikkat etmeniz gerekiyor. Bu durum daha sonra çalışacağınız işlerde de sizlere büyük katkılar sağlayacaktır. Bu süreç içerisinde kesinlikle tatsızlık çıkarmamalı, istifa etseniz dahi kendinizi ileride kötü duruma düşürecek davranışlarda bulunmamalısınız.

İstifa dilekçesi nedir? konusunda hemen hemen her çalışanın ortalama bir bilgi ve tecrübesi bulunmaktadır. Eğer daha iyi bir teklif aldığınız için işten ayrılmak istiyorsanız bu süreçte size çalıştığınız kurumdan da daha iyi teklifler sunulabilir. Bunları da değerlendirerek son bir karar vermeniz istenecektir. Yasalar elbette çalışan kadar işverenlerin de haklarını korumaktadır. İstifa dilekçesi nasıl yazılır? konusunda dikkat etmeniz gereken bir diğer husus ise dilekçenin tebliğ edileceği zamandır.

Çalıştığınız kurumda 6 aydan fazla bir görev süreniz bulunuyorsa istifa etmeden en az 2 hafta önce bu durumu işletmenize bildirmeniz gerekiyor. Bu durum bir buçuk yıl görev süresi bulunan personeller için 4 haftadır. Çalıştığı kurumda 3 yıl kadar görev alan personeller istifa etmeden 6 hafta öncesine kadar bu durumu çalıştığı kuruma bildirmeleri gerekiyor. 3 yıl ve üzeri görev süresi bulunan kişiler en az 8 hafta önceden istifa edeceklerini işletmelerine bildirmelidir. Bu süreler öncesinde yapılan istifalar çalıştığınız kurum tarafından kabul edilmeyebilir.

İstifa dilekçesi nedir? istifa dilekçesi nasıl yazılır? hakkında kısa ama oldukça faydalı bir yazı hazırlamaya çalıştık. İstifa etmeden önce elinizde bulunan tüm işleri tamamlamalı, sizden sonra gelecek kişilere işin nasıl ilerleyeceği konusunda raporlar da bırakmalısınız. İşten ayrılmadan önce güncel telefon numaranızı çalıştığınız şirkete bırakmalı herhangi bir sorunda yerinize gelen kişinin size ulaşabilmesini sağlamalısınız.